mandag den 13. maj 2013

Stegt flæsk og persillesovs



400 - 500 g flæsk
kartofler

persillesovs:
75 g margarine
2 spsk mel med top på
2 dl mælk
kartoffelvand
1 grønsagsbouillionterning 
persille 





1) Imens kartoflerne er sat over og koge, bankes flæsket ud og steges på panden i stegemargarine (pas på det sprøjter!).
2) 15 min. før kartoflerne er færdige laves sovsen. Margarine smeltes og melet piskes i til det bliver en tyk grød, hvorefter mælken hældes i. Derefter hælder man lidt af vandet fra kartoflerne i ud for mængden af sovs.
3) Bouillonterningen smuldres i soven og den ønskede mængde persillen kommes i.
4) Sovsen får et opkog hvorefter man hælder lidt vand på den varme pande og hælder blandingen af vand og fedt i sovsen. sovsen får igen et opkog og den er færdig.

TIP! kom evt flæsket i ovnen for at holde det varmt imens du laver sovsen. Kom ikke for meget salt i sovsen da fedtet fra panden er ret salt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar