tirsdag den 30. april 2013

Jordbærtærte med marcipanbund

Dej:
300 g mel
200 g margarine
100 g sukker
1 æg

Fyld:
200 g margarine
200 g sukker
200 g marcipan
1 æg

Vaniljecreme: 
2 æg
4 spsk. sukker
5 spsk. majsstivelse
5 dl mælk
1 vaniljestang eller vaniljesukker

jordbær
chokolade 

1) Dejen æltes sammen, rulles ud og puttes i et smurt form.
2) Fyldet røres godt sammen og kommes på dejen i formen. Dejen med fyldet på varmes på 200 grader i 20 minutter.
3) Imens laves cremen. Æg, sukker og majsstivelse røres sammen en en gryde og mælken piskes i. Bring massen langsomt i kog til den tykner og rør vaniljekornene vaniljesukker i til sidst. Cremen køles i køleskabet og jordbærene ordnes.
4) Chokolade smeltes og kommes på den nu afkølede marcipanbund. Når chokoladen er størknet kommes cremen og jordbærene på til sidst.

Tip! husk at røre godt i cremen når den varmer op. Kom også lidt revet chokolade på toppen.

5 kommentarer:

  1. Synes godt nok det fyld der er noget splat. Hva gør jeg forkert.

    SvarSlet
    Svar
    1. du har muligvis ikke lade cremen koge nok op så den ikke er blevet tyk nok. har selv oplevet at være lidt for hurtig til at sætte den på køl. held og lykke :)

      Slet
  2. lad evt cremen stå lidt længere i køleskabet og ellers kom lidt mere majsstivelse i:)

    SvarSlet
  3. Jeg har absolut ingen forstand på sådan noget her, men den her opskrift ser dejlig overskuelig ud. Hvordan, hvis nu jeg laver kagen fredag eftermiddag og den først skal serveres lørdag eftermiddag? Er det en dårlig ide?

    SvarSlet
    Svar
    1. det kan man sagtens. så har den også stået og trukket lidt, så bliver den lidt ekstra god

      Slet